عنوان : چرا زنان یائسه زیاد عرق می كنند؟
زير عنوان : مرکز تحقیقات منوپوز و آندروپوز
 ۱۳۹۶/۰۶/۰۸

عوارضی به نام گرگرفتگی و عرق کردن بدن برای زنان یائسه

در طی دوران یائسگی، ترشح کم هورمون استروژن بر دمای بدن اثر می گذارد و باعث گرگرفتگی خانم های یائسه می شود. لذا برای دفع گرمای اضافی بدن، رگ های خونی پوست گشاد می شوند و غدد عرق را وادار به فعالیت می کنند. با این کار احساس برافروختگی در فرد کم می شود.زنان یائسه

زنان یائسه

مشکل عرق کردن در زنان یائسه

گرگرفتگی و تجربه کردن چنین شرایطی در هر دوره ای از زندگی ممکن است اتفاق بیفتد. در چنین شرایطی فرد عرق کرده و صورتی برافروخته و قرمز پیدا می کند.اگرچه شرایط هورمونی خاصی می تواند باعث بروز این حالت شود، اما معمولاً یائسگی علت اصلی آن است. این مشکل کاملاً رایج و متداول بوده و 3 نفر از هر 4 زن در دوران یائسگی، این شرایط را تجربه می کنند.

چنانچه به خوبی بتوانید این شرایط را تحمل کنید، نیازی به درمان نخواهد بود، اما اگر گرگرفتگی باعث اذیت و آزار شما شود، باید گزینه های مختلفی را برای درمان در نظر داشت. البته به یاد داشته باشید که یافتن شیوه درمانی مناسب و موثر به زمان کافی نیاز دارد.

علائم و نشانه های گرگرفتگی زنان یائسه

هنگامی که فرد دچار گرگرفتگی می شود ممکن است علائم خاصی را تجربه کند از جمله:احساس فشار در ناحیه سر، احساس گرمای خفیف تا بسیار شدید که در بدن و به خصوص صورت پخش می شود، قرمز شدن رنگ پوست صورت، گردن و قسمت های بالای قفسه سینه، افزایش سرعت ضربان قلب، تعریق زیاد و احساس سرما پس از اتمام حالت گرگرفتگی.البته در کنار این علائم و نشانه ها، به ندرت ممکن است فرد احساس ضعف، خستگی و سرگیجه نیز داشته باشد.به خاطر داشته باشید که شرایط و علائم گرگرفتگی متغیر است. ممکن است شما چندین بار در طول روز این شرایط را تجربه کنید، یا فقط یک بار در چند هفته متوالی. ممکن است تمام ساعت های روز و شب عرق کرده و از گرما آزار ببینید و یا این که تنها کمی احساس گرما کنیدبااین که این حالت می تواند حتی تا نیم ساعت نیز ادامه پیدا کند، اما اغلب پس از چند دقیقه برطرف می شود.مشکلات خواب نیز یکی از عوارض ناخوشایند گرگرفتگی است. به طوری که بروز این حالت در طول شب می تواند فرد را از خواب بیدار کرده و در نتیجه به مرور زمان، وی را دچار بی خوابی کند. این اختلالات خواب همچنین می توانند سبب افسردگی و اضطراب فرد نیز بشوند.

عوامل افزایش دهنده خطر گرگرفتگی زنان یائسه

همه زنان در دوران یائسگی چنین شرایطی را تجربه نخواهند کرد. البته هنوز مشخص نیست که چرا تنها برخی افراد دچار این حالت شده و دیگران مشکلی در این زمینه ندارند. اما طبق نظر متخصصان، عواملی وجود دارند که احتمال بروز این حالت را افزایش می دهند.سیگار کشیدن یکی از این عوامل است. به طوری که زنان سیگاری بیشتر از دیگران با این حالت روبه رو هستند.افراد چاق نیز بیشتر از سایرین این شرایط را تجربه می کنند.در این زمینه فعالیت بدنی نیز مهم بوده و کسانی که تحرک کافی نداشته باشند، در دوران یائسگی بیشتر دچار این وضعیت می شوند.